A A+ A++
Poveste emotionanta Acest pinguin inoata 8.000 de kilometri ca sa isi viziteze salvatorul

Poveste emotionanta Acest pinguin inoata 8.000 de kilometri ca sa isi viziteze salvatorul

De cinci ani de zile, un pinguin inoata cate 8.000 de kilometri doar pentru a fi alaturi de cel care i-a salvat in trecut viata. Prietenul necuvantator ii este recunoscator pensionarului care l-a gasit muribund pe o plaja si l-a ingrijit.

Pinguinul petrece opt luni pe an alaturi de salvatorul sau, apoi se intoarce in mediul sau ca sa se reproduca.

Joao Pereira de Souza, in varsta de 71 de ani, a descoperit in anul 2011 un pinguin care era pe moarte, pe o plaja de pe o insula din apropierea orasului Rio de Janeiro, scrie dailmail.co.uk. L-a ingrijit timp de o saptamana, iar atunci cand pinguinul s-a insanatosit, l-a eliberat in mare.

Cateva luni mai tarziu, brazilianul a constatat cu uimire ca pinguinul s-a intors acasa. Pinguinul, botezat Dindim, pleaca sa se reproduca, dar intotdeauna se intoarce la casa lui de Souza.

In prezent, Dindim petrece opt luni alaturi de batranul sau prieteni, pentru ca in restul anului acesta sa se imperecheze de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud, langa Argentina si Chile, scrie adevarul.ro. Astfel, pinguinul inoata aproximativ 8.000 de kilometri pentru a se intoarce la de Souza.

„Iubesc pinguinul ca pe propriul meu copil si cred ca si pinguinul ma iubeste”, a declarat Pereira de Souza pentru Globo TV.

Acesta mai povesteste ca pinguinul soseste la el in iunie si pleaca in februarie, la fiecare revedere fiind tot mai afectuos si mai fericit. Pereira de Souza i-a creat prietenului sau o dieta personalizata pe baza de peste pentru a-i da putere acestuia sa inoate si sa se reproduca.

 

Thursday, 10 March 2016, 12:12
Sursa: www.studentie.ro

Articol citit de 303 ori